2015. december 26., szombat

Julie Johnson: Like Gravity

Twenty year-old Brooklyn “Bee” Turner is no stranger to grief. After witnessing her mother’s brutal murder at age six, Brooklyn is guarded, damaged, and – by all accounts – a bitch. And that’s just the way she likes it, if it means keeping everyone at arm’s length.
When she stumbles, quite literally, into Finn Chambers – campus ladies’ man and the lead singer of a local band —she’s unprepared for his persistence in befriending her, and for the dangerous attraction she begins to feel for him.
Because with Finn, she knows it would be more than just sex.
More than just friendship.
And maybe even more than just love.
When a sinister presence from her past reemerges, Brooklyn will be pushed to her breaking point. For the first time in fifteen years, she will confront both her grief and her memories, as she plays a deadly game of cat-and-mouse with an unforeseen enemy.
Because sometimes, the demons we must confront aren’t only on the inside..

Oldalak száma: 310
Megjelenés éve: 2013
Kiadó: Magánkiadás
Olvasási idő:
2015. november 30., 22:29 → 2015. december 23., 14:22


A főiskola első napján egy kisebb baleset éri Brooklyn Turner-t, aki ennek hatására Finn Chambers karjaiban köt ki, a lány legnagyobb utálatára. Az iskola nőcsábász énekese azonban igazi lovagként siet a lány segítségére, Brooklyn pedig akármennyire is igyekszik levakarni magáról az öntelt sztárt, nem jár sikerrel. Mert Finn Chambers nem az a fajta, aki egykönnyen feladja.


Senkit ne zavarjon meg ez a borzalmas borító, a regény fantasztikus, engem meggyőzött. Egy magánkiadásos novellától egyébként sem várhatunk többet egy ilyesfajta borítónál, de semmi pánik, fókuszálunk akkor a történetre - hiszen, mint már említettem -, az minden pénzt megér.

Finn Chambers maga a megtestesült tökély. Mint már említettem, ő a főiskola sztárja, s nem mellesleg a helyi banda frontembere. Szexi, énekes, motoros srác, akinek a szíve is a helyén van. Bunkó, igen, de ez nem minden. Egy motorba és tetoválásokba csavart énekes csoda a srác, ÉS még a Harry Pottert is nyíltan szereti. Nem beszélve arról, hogy a vicces, önimádó külső mögött milyen édes és érzelmes tud lenni. Nem lehet nem beleesni a karakterébe. Kérlek szépen, legyél a férjem.

He was georgeous all the time but seeing him like this, so boyish and lighthearted, made him even more attractive.

Brooklyn Grace Turner, avagy Bee egy kivételesen erős karakter, aki 6 éves korában végignézte, ahogy az édesanyját egy szupermarket parkolójában meggyilkolják. Ennek hatására a lány igyekszik mindent és mindenkit elkerülni maga körül, hiszen nem akar belekerülni az érzelmek bonyolult hálójába. A baleset óta eltelt 14 év, de ő még mindig nem enged. A gyengeségét inkább pimaszság és szarkazmus mögé bujtatja, nehogy megsérüljön.
Amikor azonban összetalálkozik Finn-nel, az élete fenekestül felfordul. A srác ugyanis nem engedi őt visszabujni a csigaházába...


It never really gets easier. People say bullshit clichés like ‘time heals all wounds’ to comfort themselves. But anyone who’s experienced real grief knows that it never goes away – you just get better at lying to yourself, at covering up the signs, at faking normal.

A történet szerintem erősen hasonlít K. A. Tucker Ten Tiny Breaths - Tíz apró lélegzet c. könyvére a végkimenetel esetében. De ez nem szabad, hogy bárkit is megrémítsen, mert az írónő szavakkal bánó technikája mindent felülmúl. Arról nem is beszélve, hogy milyen emberközeli karaktereket tár a nagyvilág szeme elé.
Emellett persze a történet tele volt olyan fordulatokkal, amire az olvasó nem számíthatott. Vagy ha mégis, Julie Johnson újabbat csavart a történéseken.

Talán nem minden ember kedveli majd meg a történetet, de nem is kell. Az én kis romantikus lelkemnek nagyon jót tett és ez a lényeg.
Kissé úgy érzem most magam, hogy szeretném, hogy mások is megismerjék ezt a remek írónőt, aki magánkiadásból, 22 évesen ilyet alkotott, de szeretném inkább magamnak megtartani a történetet, a szereplőkről nem is beszélve. Finn Chambers, oh my god. Mert ez tipikusan az a történet, amin még éjjel is kattog az agyad, pedig legszívesebben arra vágynál, hogy aludhass.

------------------------------------

Borító: 5/2
Történet: 5/4
Írói kivitelezés: 5/5


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése